Vandaag is het gevecht begonnen …

Vanmorgen hoorde ik de merel. De lucht is grijs maar ook zie ik er blauwe stukken in. Vandaag is het gevecht begonnen… chemotherapie… ik sta ervoor, ik ga er voor …


Posted in Uncategorized by

Gewoon omdat ik er ben.

Vanaf vandaag kijk ik door een ander raam … gelukkig zie ik de lucht en ook bomen. Ik ben opgenomen in zorgcentrum Laarstaede in Lelystad.

Met al mijn dank aan dr Lintermans in Dronten. Met al mijn dank aan Gosse Noppert van het PGVZ in Kampen. Ik ga geen zieken-blog bijhouden. Vrijdag een CT scan. Ik laat van me horen. Bezwaard doch vol goede moed. De zon schijnt.


Posted in Uncategorized by

Donkere wolken …

Ik keek mijn leven lang naar de lucht, de windrichting en de barometer. Eigenlijk doe ik nog steeds het zelfde maar weersvoorspellingen zijn van korte duur. Er zit beweging in de lucht.

Soms staat het stil .. het is dan stil in mij .. mijn toestand .. de tumor is te groot, kan nu niet geopereerd worden .. het werd nog stiller in mij, volgende fase: chemo .. ik wil nu regen zodat niemand mijn tranen ziet.


Posted in Uncategorized by

Wachtend … wat ben je stil …

Het riet tegen een strakke blauwe hemel. Soms buigt het riet als er een harde striemende wind over het land waait. Dan kom ik niet buiten, ik zou van de steiger waaien. Ik kijk dan en ben stil. Vandaag weer een mooie dag … blauwe lucht, kleur van de hoop.


Posted in Uncategorized by

Als je maar zeggen kunt: “Ik bèn d’r”.

Nacht of avond, middag, morgen
Maak je om de tijd geen zorgen
Als je maar zeggen kunt: ik bén d‘r

Toon Hermans

Kou, warmte, regen … Wat hou ik van de zon. Vanuit mn stoel kijk ik naar buiten. Ook mooie wolkenpartijen drijven voorbij. Onderweg …

Groet Henk


Posted in Uncategorized by