Maar wie weet soms komt een onverwacht antwoord uit een onverwachte hoek. (Dutch/scroll for English)

Maar wie weet soms komt een onverwacht antwoord uit een onverwachte hoek. 

Het ene plan houdt het ander niet tegen.

Het is midden in het seizoen en ik lig met de Solitario op de werf in Ketelhaven. Datums zijn belangrijk. We plannen ons leven met de kalender. Elke dag vink ik af want anders weet ik niet meer welke dag het is.

DSCN3016Henk 3 Boot op het droge dat is drie jaar geleden dus dan mag het wel weer een keer. De aangroei viel mee. Het zijn 2 jaren op zout en een jaar op zoet geweest. En ik kwam op het antwoord waarom de boegschroef het bijna niet meer deed. Daar had ik afgelopen winter al een expert bij gehad met allerlei meet apparatuur. Hij had de druk wel op kunnen voeren en er een nieuw ventiel in gezet maar of het nu echt hielp …

Henk 2

IMG_0692

Nu de boot droog staat kon ik er een goed naar kijken en wat bleek de mosselen hadden de boegschroeftunnel in beslag genomen. Die was half vol gegroeid. De schroef heb ik er af gehaald en gepoetst. De tunnel schoon. In de antifouling en de tunnel plus de schroef dik ingesmeerd met uierzalf. Dat werd me aangeraden.

AR2Comm artikel Eenzame plek in Noorwegen

Plan 1 heeft noch steeds te maken met de Route du Rhum. Daar zit momenteel niet veel schot in. Plan 2 is toch deze zomer. Na de werfbeurt ga ik een week ten anker in de Ijsseldelta. Het is daar prachtig. Misschien wil ik daarna nog even naar Noorwegen … alleen waarschijnlijk want m’n vaarmaatje Iris denkt ook een beetje na over haar toekomst en daar zit naast werk ook nog een studie in en daar past een paar maanden weg naar Noorwegen niet in. Waarom ik dan niemand anders meeneem ? Ach ik heb er wel weer eens zin in alleen op pad te gaan.

 AR4 NR4

 

De laatste maanden zijn er twee oceaan races geweest; de Ostar is nieuw leven in geblazen, Plymouth naar New York voor multi en monohulls. Daarna de NewYork Vendee voor de IMOCA60 als aanloop naar de Vendee Globe. De grootste zeilers knallen de oceaan over en ….wat hoor je er over in Nederigland; helemaal niks. Nederland mag dan bootjesland zijn …we hebben heel goede kleine bootjes (Olympische klasse) zeilers met trotse wereldkampioenen en daar zijn we trots op … in het grote zeilen komen we niet voor.

Maar wie weet soms komt een onverwacht antwoord uit een onverwachte hoek. Ik heb zo mijn ideeën. Don’t give up …nu tenminste nog niet !

One plan does not conflict with an other.
It's the middle of the summerseason and my Solitario is at the shipyard for maintenance. 
Dates are important. We plan our lives with the calendar. 
Every day I check out, otherwise I do not remember what day it is.
The boat on the dry that is three years ago so it was about time. 

AR1Plan 1 still has to deal with the Route du Rhum 2018. 
But I can't say there is much progress. Plan 2 is still this summer. 
After the boat goes back in the water I lay her at anchor in the delta of the river Ijssel 
what is near by. It's beautiful and quiet overthere. 
Afbeelding3Next I might leave for Norway ... probably single handed just because my sailing buddy, 
Iris, thinks a bit about her future and she plans an other study beside her job. 
Its time to make a short voyage on my own.

In recent months there have been two ocean races; The Ostar now called Transat bakerly is revived, Plymouth to New York for multi and 
monohulls. Then the NewYork - Vendee for IMOCA60 as a preparation for the Vendée Globe. 
The greatest sailors are crossing the ocean. 
The Netherlands may be boating-country ... and we have very good small boats 
(Olympic class) sailors and we are proud of them ... but there are hardly any longdistance ocean sailors competing in for example Vendee Globe. On the moAR3ment only Pieter Heerema aims to compete in the next Vendee. 
His boat is called No Way Back. He did not get much publicity in Holland but
 the reason behind that is, Pieter does not sail for publicity. 
He needs no sponsor ... its his own plan and he has a splendid last generation Open60.tenn3But who knows, although summer is the wrong time to find a sponsor, 
who knows sometimes an unexpected response comes from an unexpected source. 
I don't give up now ... at least not yet!