The decision is made (Dutch/English)

De knoop is doorgehakt.

Waar komt zo’n uitspraak nu vandaan. 

De knoop doorhakken (‘een belangrijke beslissing nemen’) gaat terug op een verhaal uit het klassieke Griekenland. Dit verhaal wordt in het Groot Uitdrukkingenwoordenboek (2006) van Van Dale als volgt weergegeven: De Frygische boer Gordias was in het bezit van een strijdwagen. Hij had een band gewonden om de stang die door het juk en de disselboom liep, en in die band een zeer kunstige knoop gelegd. Wie de knoop kon ontwarren, zou heerser van de wereld worden, luidde de voorspelling. Alexander de Grote, die zag dat het op de normale wijze niet zou lukken, hakte de knoop toen maar gewoon met zijn zwaard door.

Maar jullie verwachten iets anders. Jullie verwachten dat ik het voor elkaar heb. Nou dat is wel de reden van die knoop doorhakken. Ik heb het nog niet voor elkaar maar ben steeds zo dicht bij een JA dat ik besloten heb dit jaar niet naar Noorwegen te gaan.

Comm artikel Eenzame plek in NoorwegenIk was er helemaal klaar voor en de mogelijkheid is nog steeds dat ik er in augustus toch even tussenuit knijp … naar Rogaland, dat is ZW Noorwegen … Egersund is een van mijn favoriete plaatsen …ik ben er met de Campina geweest, ik ben er met de Juniper geweest en ik ben er met de Solitario geweest.

Goed ik ben dus steeds bijna bij een JA voor de Route du Rhum en daarom blijf ik in eerste instantie in NL. Natuurlijk blijf ik niet de hele tijd in de Roggebotsluis liggen. Dicht bij en toch ver weg … zie het vorige blog … ligt het paradijs van de IJsseldelta.

Het mooie van deze Ketelmeer eilanden is dat het een natuur gebied is en er geen voorzieningen zijn. Die voorzieningen kun je vinden in de havens er om heen; Ketelhaven, Schokkerhaven en Kampen. Voor de rust liefhebbers zijn er de ankerplekken van de Ijsseldelta.

Tennant 16 varendHoelang ga ik door het de jacht op een sponsor ?

Zolang ik een mogelijkheid zie.

Zelfs vanmiddag kan ik een telefoontje krijgen !

 

 

The decision is made. But you expect something different. You expect me to have succeeded in the search for a sponsor. Still not but I’m every time so close to a YES that I decided not to go to Norway this year. I was ready for it and the possibility remains that I still break away in August to Rogaland that’s SW Norway … Egersund is one of my favorite places … I’ve been there with Campina, I’m been there with Juniper and I’ve been there with Solitario.

Of course I will not stay all the time in harbour. Near and yet far away … see previous blog … are the islands of the IJsseldelta.

z11The advantage of this Ketelmeer islands is that it is a natural area and there are no facilities. These facilities can be found in ports around; Ketelhaven, Schokkerhaven and Kampen. For the lovers of quiet places, there are the anchorages of the Ijsseldelta.

How long I’m going on with the hunt for a sponsor?

As long I see an opportunity.

Even this afternoon I can get a phonecall !