Over: ik ben en de ankerplekies, over vrienden en lezingen.

 

fscn3322Ik ben en heb een naam en een verhaal anders dan die van alle anderen. Niemand kan mijn rol spelen in dit leven. Ik ben een stuk van de puzzel. Ik ben gewoon. Net als alle andere mensen heb ik een hongerige maag maar honger soms ook naar liefde. Ik ben klein en hulpeloos geboren en groeide uit tot wie ik ben en moet de naderende terugreis in verval en dood te maken. Ik geloof, ik betwijfel, ik ben actief en ik wordt moe. Vaak laat ik mezelf zijn wat anderen denken dat ik ben, in plaats wat ik echt denk en voel. Maar dan roept het geweten, geest of bewustzijn, me terug naar mezelf. Negen dagen heb ik ten anker gelegen. Bootjes passeerden, mensen zwaaiden. Eenmaal kreeg ik bezoek. Langszij. Van vrienden van vroeger. Praten over toen en nu, onze reizen, wat ons overkwam, leuk een hernieuwd contact. Toen kwam de stilte weer.

dscn3308 Dit afgelopen weekend heb ik in Inter Marina Ketelhaven geleden. Heerlijk etentje met misschien wel m’n twee beste vrienden. Je praat samen. Over zoveel leuke dingen maar ook over eerlijkheid en bedrog en het inzicht wat verschilt want iedereen geloofd wat hij/zij wil geloven. Een bewijs dat je je leven en denk/voel patroon zelf creëert.

 

 

 

fscn3327Gisterenavond kwam een bui over. Lucht eerst zwart, toen rood, toen weer zwart. Windstoten en regen. Ik ben vannacht blijven liggen en vanmorgen weer vertrokken. Op de plek waar ik heen wilde lag een boot. Even rondje Ijsseldelta dacht ik en wat zag ik; de -verboden- boeitjes lagen er niet meer. Daar waar ik een paar maanden geleden niet mocht liggen kon nu wel en misschien is dit wel het mooiste plekje …

 

De tweede week van october begint het lezingen seizoen. Er zijn er al weer 4. De 10de, de 13de en de 28ste ( Kampen, Utecht, Apeldoorn) voor een besloten groep en op de 14de openbaar in Zwolle zie http://www.zzuit.nl …over woestijnen en eilanden …


Posted in Uncategorized by with comments disabled.