Om ‘t krijschen van mijn lust zal zich geen reiger reppen.

 

dscn3377Het is hier fantastisch deze dagen in september. Er zwemmen dagelijks een paar zwanen rond de boot. De zon was er overvloedig. Pas vandaag kwam er een grijs wolkendek.

Weg ik moest even weg. Maar dat was al wel begrepen. Niet dat ik daar in de haven van Roggebotsluis niet goed lag. Ik ga daar straks ook terug. Ik schreef er eerder over – een andere strategie of ..loslaten.

 

wp_20160929_08_50_39_proTwee weken heb ik hier in stilte gelegen. Af en toe voer ik rond of lag op een andere ankerplek. In een weekend had ik afspraken en lag in Ketelhaven bij Inter Marina. Toen ben ik weer naar m’n stekkie verhuisd in de Ijsseldelta. Het is hier echt vreselijk mooi. Geen kip te zien want nu lijkt echt het zomerseizoen voorbij. Straks komt de herfst. Dan gaan de bladeren vallen … een ander jaargetijde … In het komende weekend ga ik terug naar Roggebotsluis. Zoals ik eerder meldde; lezingen komen er aan.

 

dscn3301Die andere strategie: het lijkt erop dat ik het niet voor elkaar krijg de Route du Rhum 2018 te zeilen met de 52 ft Tennant cat, die ik op het oog had. Maar … in Ketelhaven ligt de prachtige Wawaru, een Somersault 26 Dick Newick ontwerp. Ik had dat scheepje natuurlijk al eerder bekeken en zag haar ook diverse keren over het Ketelmeer scheuren … want dat is het; een heerlijk scheurbakkie en nog mooi ook.

Dan gaat er een ander scenario in m’n hoofd aan het werk. Nee, niet de Wawaru maar iets … klein, betaalbaar …over die Atlantische oceaan naar Guadeloupe ..

 

dscn3380

 

Om ‘t krijschen van mijn lust zal zich geen reiger reppen,

Geen vos zijn tred verhaasten.

 

 

 

 

Het komt er op aan alles te leven.
Als je de vragen leeft,
dan leef je misschien langzaam maar zeker
zonder het te merken
op een goede dag
in het antwoord.

(Heinrich Heine).

Posted in Uncategorized by with comments disabled.