Over: verbonden met de natuur en wat andere info ( Dutch only, English follows)

Terug van 18 dagen weg geweest. Weg maar niet weg … de mens is verbonden. De natuur bindt, de natuur laat los, ook hier terug in de stille haven van Roggebotsluis nu ik terug ben. Ik moest even weg; de mens blijft met vragen waar geen antwoorden voor zijn. Het enige antwoord is los te laten maar hoe doe je dat; datgene wat nu in je woont los te laten. In stilte is mijn antwoord.

Hazrat Inayat Khan, de stichter van de Soefi Beweging zegt:

images-3De mysticus zal altijd net zoals Salomon zeggen: er is niets nieuws onder de zon. Ik weet niet meer dan de mystici van honderd of meer jaar terug, noch dan de mystici van de toekomst. Dit in tegenstelling tot de wetenschappers, die zeggen: vandaag de dag weet ik meer dan de wetenschappers van honderd jaar geleden. De mysticus bezit geen kennis, hij is kennis. De mysticus is nooit in staat geweest om met de precisie van een wetenschapper dingen te verkondigen, maar hij zal altijd zeggen dat hij gelooft dat het licht dat in ieder mens aanwezig is en dat het aan ieder zijn eigen koninkrijk en werkwijze toont. Door de verbinding met dit licht te bewaren, bereikt ieder de bestemming van de ziel.

Sommigen beleven die ervaring in de natuur, anderen in de stilte, of in de ontmoeting met een ander. Ook in onze gewone hedendaagse wereld.

De mysticus begint met zich over het leven te verwonderen en het doet zich elk ogenblik aan hem voor als een wonder’(Hazrat Inayat Khan)

Verwondering ervaar je, als je sterk verbonden bent met de Bron waaruit we komen, als je hart open staat, als je geest stil is, als je in harmonie bent met je omgeving.

Nu nog wat bij de grond nieuws:

Ik moet de komende maanden een deel van Lot Onbekend enigszins herschrijven. Voor een fictie boek is het ook niet erg dat het later uitkomt.

October is mijn lezingen maand. Ik heb er 4. Drie zakelijke op uitnodiging varierend tussen avontuur, verandering en het oplossen van problemen; niets is onmogelijk … en dan niet beginnen met; als … als is eigenlijk een vies woord, net als maar en misschien …

a6

 

Voor mensen die graag een lezing mee willen maken dan zou ik zeggen kom 14 october naar Zwolle. Ik heb het natuurlijk over mijn reizen maar wil het deze keer, omdat ik in deze locatie eerder ben geweest, vooral ook hebben over de Aleoeten, Alaska en British Colombia. Informatie is te vinden op http://www.zzuit.nl

 


Posted in Uncategorized by with comments disabled.