U bent natuurlijk met uzelf bezig ..

U bent natuurlijk met uzelf bezig …ja waar anders mee .. 99 % van de mensheid is met zichzelf bezig .. ik ook, dat ontken ik niet ..toch werk ik naar die tijd toe dat .. en wat ik begon zal ik afmaken !!!

Er is ooit maar een keer een lezing geweest wat ging over de zee. De meeste lezingen gaan over naast boten en zeilen over plekken waar ik geweest ben. Dat is met de meeste zeil-wereld-rond verhalen. Die lezing over de zee was voor een theater gezelschap en ging over Moby Dick …en zeg nu niet dat Moby Dick alleen maar gaat over de witte walvis en de schipper van de Pequod, captain Achab.

De wereld van onze reis is niet in kaart te brengen. Een koers over zee. Een pas in de bergen. Namen in de vergankelijke kalksteen gekerfd tussen stenen vissen en oeroude schelpen. Alles vaag en verder vervagend. De droge zeebodem. De gereedschappen van trekkende jagers. Het rondtrekkend gebeente van een profeet. De stilte. Het geleidelijk afnemen van de regen. Het vallen van de nacht. Er is maar één droom om uit te ontwaken. Een reiziger komt alles wat hij eens heeft verlaten, op een gegeven moment weer tegen.

En aangezien de dood ons allen wacht is er geen andere manier om de angst hiervoor te verlichten dan de mens lief te hebben. We wachten hier niet tot zijn geschiedenis is geschreven. Hij is hier lang geleden al geweest. Die mens die alle mensen is en ons lot ondergaat tot onze eigen tijd gekomen is. Heb lief, die mens.

Zul je het pad eerbiedigen die hij genomen heeft ? Zul je luisteren naar zijn verhaal ?

Het Kloosterweekend 13 t/m 15 januari gaat definitief door.

In het Dominicaner Klooster in Huissen. Iets totaal anders dus. Over de pelgrim die vindt en weer verder trekt …een blik inwaarts, soms alleen, soms eenzaam maar altijd met een horizon … meer info op  https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?programmaID=1196

Over de afzondering, over de zee, over het avontuur met jezelf …geen lezing ..maar een confrontatie …hij die horen wil die hore …hij die het ego boven het universum stelt krijgt het antwoord van de stilte ..