DE ZEE, EEN SPIEGEL ….YES I know, my international friends are waiting for news in English but this one is again in Dutch ..please excuse me …patience !!

De mooiste dagen …nee zo kan ik dat niet schrijven … de beste dagen, nee dat zijn het ook niet ..vrije dagen komt er dichter bij. Dagen dat niets hoeft, niets moet, er geen agenda is, geen afspraken en toch bezig zijn.

Zo’n dag heb ik vandaag en misschien morgen ook wel.

Ik heb er een paar jaar over moeten doen om in die staat te komen. Terug in 2011 van die prachtige reis met de Juniper. Ik kwam terug door m’n hart te volgen en ben daar heel dankbaar voor. Ik zal het nooit echt uit kunnen leggen maar antwoorden over het missen van bepaalde mensen dekt de lading redelijk. Toch …wat een pracht boot die Juniper, eenvoud in alles zowel in zeilhandeling als uitrusting. Kijk, als je een go anywhere boot hebt met slechts een 100 liter dieseltank dan weet je dat dat schip goed zeilt, ook met licht weer.

Kijk, als je eigenlijk genoeg hebt aan 250 watt 12 volt zonnepanelen dan weet je dat je een eenvoudige boot hebt. En toch alles aan boord: autopiloot, navigatie instrumenten, satelliet communicatie en een 150 watt omvormer 12 naar 220 volt. Wat wil je nog meer; de wereld aan mijn voeten, het paradijs …

Daarna ben ik 2 jaar bezig geweest met deelname aan de Route du Rhum wat me niet is gelukt. Geen hoofdsponsor na 50 x gesolliciteerd te hebben …want zo moet je het beschouwen. Toen de knop omgezet .. en na de knop te hebben omgezet ben ik weer vrij.

En daar zijn boeken vol over geschreven.

Ik ben vandaag begonnen met een nieuw boek. NIEUW ja, ik ben in zee gegaan met de ANWB. Ja, dat is ook een uitgeverij. Van boeken en kaarten. Meer info hier over komt nog wel. Eén ding weet ik; schrijven IS werken en het wordt iets moois.

En ik ben toch nog bezig met het boek wat ik reeds geschreven heb en weet nu van een redacteur dat schrijven ook herschrijven kan betekenen. LOT ONBEKEND. Ik ben hier nog mee bezig en je krijgt in de literaire wereld te maken met het verschil tussen roman en novelle, terwijl het gewoon een boek(je) is over:

 

He who forms a tie is lost, een quote van Joseph Conrad was het motto van een eerder geschreven boek; Een IJskoude Doorbraak, over mijn overwintering in Siberië 2003/4. Die zelfopgelegde eenzaamheid is opnieuw het thema van dit boek. Fictie gebaseerd op werkelijkheid. Een verhaal over overleven. Onderweg naar huis.