And Friday life goes on … (Dutch/English)

Herinnering is het radicale weigeren te vergeten, is het taaie vechten tegen de verstrooiing van alleen maar hier en nu. Is wat ooit aan jou gebeurde wortel laten schieten in je diepste binnenste.

Het gaat heel goed met het nieuwe boek wat ik aan het schrijven ben. Er is niets nieuws onder de zon, want het is een terugblikken, het is de goede en minder goede ervaringen samenrapen. Soms kon ik een week doorgaan en dan vooral toen ik die 14 dagen ten anker lag en de wereld aan me voorbij liet gaan. Maar ook hier aan de buitenkant van het haventje van de Roggebotsluis kan ik goed werken. Goed, het is dat ik dingen te doen heb anders lag ik weer ten anker op het favoriete plekkie maar ..

En dan komt morgen, donderdag de 10de aug 2017 … morgen is de uitvaart van Hans Papenburg, in zijn leven hoofdredacteur van Motorboot. De laatste jaren mochten we samen ideeën op doen … en dan wordt de ketting opeens verbroken … vaar wel Hans, vaar wel !

En vrijdag gaat het leven door.


Remembrance is a radical refusal to forget, it is a fight against the scattering of here and now. It is what ever happened to you, in your deepest inner.

The writing of the new book goes very well. There is nothing new under the sun because it’s a looking back, it’s a sampling of the good and less good experiences.

The best writing time is the time when I am alone and I anchored for 14 days and let the world go by. But back in port I can work as well. Okay, it’s because I’ve got things to do otherwise, I went back to my favorite anchorspot.

But tomorrow comes; Thursday, 10th of August 2017 … tomorrow is the funeral of Hans Papenburg, in his life, chief editor of Motorboot. In recent years, we did put ideas together… and then the chain suddenly broke …

Fare comes from the Old English word faran, which means “to journey.” Farewell, Hans.

And Friday life goes on.