Er is een proces van rust in mij geslopen.

Laat ik beginnen dat het een fantastische zomer is geweest. De zomer was vroeg begonnen en lijkt vroeg te eindigen maar dan moet ik gelijk toevoegen dat het mooie weer nog niet voorbij is. Geen 30 graden meer en de dagen worden korter maar de luchten blijven mooi in alle verscheidenheid. Goed, ik ben dit jaar nergens geweest. Dat kwam in eerste instantie omdat ik een aanbod aannam van de ANWB-media voor een nieuw boek. Zo’n boek schrijf je niet als je onderweg bent. Dat heb ik met de vorige boeken wel gedaan maar dan was ik ook echt onderweg. Dit nieuwe boek is een overzicht …een terugblik zou je kunnen zeggen. Zes keer rond de wereld, een zoon op Paaseiland geboren, in 119 dagen non-stop, 9 maanden vast in Siberië, daarna the never ending voyage met de Juniper en de reizen met de Solitario.

Morgen ga ik weer een dagje spenderen aan de Seawind, het bootje wat ik er bij heb gekocht en soms denk ik; waar ben ik aan begonnen maar als ik zie hoe ze al opgeknapt is … morgen gaat de motor er weer op, en de voorste trampoline er in en ik heb allerlei nieuwe lijntjes om die in te scheren … ja, leuk werk als ik eenmaal bezig ben en het plan is dat ze eind van de maand toch te water kan …

Het lezingen seizoen komt er ook weer aan; aanstaande vrijdag in Rotterdam, maar dat is een besloten bijeenkomst en dan op 10 october sta ik op de Biestemarkt in Grafhorst … en daarna is er de start van de Singlehanded op 14 october … een openbare lezing is er weer op18 october in Spoolde (bij Zwolle), die is wel voor iedereen heb ik begrepen en dan 3 november weer een zakelijke lezing en verder zal ik ik m’n agenda moeten kijken … het moet niet te druk worden want ik heb nog genoeg te doen …