1 maart wordt De Zee Mijn Leven gepresenteerd … en daarna op de HISWA

Ik denk nog even na of ik op BOOT HOLLAND een voorinschrijf formulier bij me heb … een boek, een handtekening en een bakkie koffie met Henk … of aan boord of in de Taveerne op de Koggewerf in Kampen ..

De nachten zijn schitterend, met briljant maanlicht. Ik ga de zee een beetje zien als mijn prive-kapel en mijn reis als een bedevaart, een ziele-reis op zoek naar misschien wel opnieuw op zoek … naar geluk. Ik kijk over zee en voel de rust die daar heerst. Daar hoort geen record bij, het is genieten van zee, zon, maan en sterren. De deining is sinds het passeren van de evenaar verdwenen. Steeds weer stroop ik met mijn blik de horizon af, speurend naar vogels, vissen en schepen.

 

Witte koppen op de zee, zwevende vogels, er komen er steeds meer. Wil naar ze roepen, met ze praten, overleggen, vragen hoe het achter de horizon is. Ik zie vandaag voor het eerst een albatros, het ontroert mij. Ik kijk naar deze geweldige zeevogel en voel mij een beetje verwant. Zal dit dier denken ? En hoe ? Zich eenzaam voelen, altijd onderweg zijn, iets missen, verlangen, berouwen ? Ik weet het niet en verwacht ook geen antwoord.