DOCfeed op 25 febr, boekpresentatie op 1 mrt, daarna de Hiswa ..

Tijdens @DOCfeed festival van 22 t/m 25 febr ben ik in Eindhoven en op zondag 25 febr om 14 uur wordt daar de documentaire Paradise found, paradise lost vertoont. Het beoemde gedicht van Milton gaat over hemel en hel maar deze docu gaat over die zeevaarder onderweg naar a place for his soul to rest …. nee denk nu niet te dramatisch, denk aan zee, aan eilanden, aan een blauwe lagune, een paradijs waar ik kon blijven, het werd me zelfs gevraagd ….

 

Dan op 1 maart in Kampen de officiele boekpresentatie van De Zee, Mijn Leven een prachtige ANWB uitgave waar ik trots op ben. Alle reizen, 6 x de wereld rond, 4 x Kaap Hoorn, 100den eilanden, de hoogte en de laagte punten met tekstm fotos en kaarten … en vanaf 1 maart dus ook overal te koop … € 22,50

Op de HISWA van 7 t/m 11 maart sta ik een paar middagen te signeren. Op donderdag 8 febr geef ik een prsentatie op het Demoplein om 17 uur en vrijdag de 9de ook, beiden dus om 17 uur … waarna een signeer actie volgt bij LJHarri …. ook ter plekke op de Demoplein in Hal 1  …. maar ook tijd voor Koffie !!!

 

 

 

EN AAN HET EIND VAN DIT JAAR KOMT er nog een verrassing …. LOT ONBEKEND !

De stilte en de onrust. De rust en de stormen. Want rust bestond ook hier niet. Niet aan de wal en niet op zee. Niet in de vorm, waarin hij rust zocht, tenminste. In het kielzog staarde hij in het verleden. Hij dacht aan de goede tijden en de slechte, aan liefde en haat, aanhankelijkheid en minachting, vreugde en smart.

Donkere line-squalls trokken langs de horizon. In de dikke regenbuien van de tropen douchte hij zich.  Naakt in de regen. Hij liet de bui over zich heen plenzen, zeepte zich vervolgens in en liet de regen het vuil van zijn lichaam spoelen. Aan de hemel stonden prachtige kleine cumuluswolken. Duizenden vliegende vissen sprongen per dag voor de boegen weg. ‘s Morgens vroeg, als de zon opkwam, voelde hij een soort van eenzaamheid. Niet lang, want toen nam de weidse rust het over. Die paar kleine wolkjes. Het vergezicht van blauw met eerst gouden, dan zilveren en tegen de avond weer gouden veren op het water. Weg van het zooitje aan de wal. Periodes van geluk, gramschap en weemoed wisselden elkaar af.

De zon glimlachte in de morgen, brandde in de middag en doofde in de avond. Hij zat een uur naar het water voor de boeg te staren. Zijn hoofd leeg… hij voelde zijn scheepje bewegen. Het was een voortstuwende beweging door de zeilen en een deinende beweging van de golven.