Een update en over de lezing in Zwolle (Dutch only)

Even een belangrijke update. Niet dat de sponsoring rond is maar het heeft er wel mee te maken. Er waren 2 gegadigden die het met elkaar zouden moeten kunnen vinden. Een er van heeft afgezegd. De ander zoekt nu zelf naar een co-sponsor. Over een week heb ik een lezing in Zwolle. Ik zou niet verbaasd zijn daar HET nieuws te kunnen vertellen. De beoogde boot, de 16 mtr Tennant hi-octane wordt eigenlijk een beetje voor mij apart gehouden. 

Zondag is de Transat Jacques Vabre van start gegaan met 42 boten. Het is een nonstop double handed race van Le Havre naar Itajai (Brazilie).

zie http://www.transat-jacques-vabre.com

1346418-28922216-1600-900

In Frankrijk vormen de plannen zich rond ‘de moeder van alle wedstrijden’ in 2019. Dat betekent een wedstrijd rond de wereld tussen solozeilers met reuzentrimarans van meer dan 80 voet. Kost wel wat gesjor en getrek. Zo’n anderhalf jaar geleden hebben de sponsoren Banque Populaire (Armel Le Cléac’h), Macif (François Gabart) en Sodebo (Thomas Coville) hiervoor het initiatief genomen. Sindsdien hebben Idec (Francis Joyon) en Actual (Yves le Blevec) zich aangesloten bij dit Collectif Ultim. Maar sinds deze maand bekend werd dat de Bretonse havenplaats Brest als vertrek- en finishplaats partner zou worden in het evenement, heeft Idec zich weer teruggetrokken en lijkt de titanenstrijd zich te gaan voltrekken tussen vier giga-boten.

Er zijn diverse besloten lezingen 7, 9, 11, 14 en 23 november.

Altijd Onderweg

MAAR:  6 november is er een openbare lezing in ZWOLLE.

Het was een jongensdroom. Als jonge jongen dwaalde ik langs de IJsselkade en ik vroeg de bemanning van de kleine kustvaarders die daar lagen waar ze vandaan kwamen of waar de reis naar toe ging. Ik zag een schip als een soort van mysterie;”

boek krijgerJe wist niet waar het vandaan kwam en je wist niet waar het naar toe ging. Toen de jongen de jaren des onderscheids bereikte koos ik om kapitein te worden en toen ik de kunst van het zeemanschap machtig was besloot ik om zee-zeiler te worden. Uiteindelijk noemde ik me “single- hander”. Ik zwierf over de hele wereld, een, twee, zes keer omdat de wereld rond is en er is niets meer te ontdekken was dan enkel meer ervaringen”.

Henk de Velde is geboren en getogen in IJsselmuiden. Op 15 jarige leeftijd ging hij naar zee als lichtmatroos. Drie jaar later ging hij naar de zeevaartschool in Amsterdam. Op 28 jarige leeftijd werd hij kapitein. Maar zijn hart lag ergens anders. Hij ging zeilen en zeilde 6 keer rond de wereld.

dvd never endingDaar over vertelt hij en laat daarbij veel dia’s zien van de zee en de vele plaatsen waar hij geweest is. Hij beantwoordt al uw vragen. Ook over het waarom. En nu hij 66 is woont en vaart hij op zijn motorkotter. Plannen blijven er altijd. Ook daar vertelt hij op 6 november over.

http://www.zzuit.nl/9-lezingen/67-2015-11-06-henk-de-velde

Locatie:
Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2 | 8014 AZ Zwolle

Tijd: 20:15 uur | entree € 7,00

We zien je graag langskomen!


Posted in Route du Rhum, Travel, Uncategorized by with comments disabled.