Overpeinzingen and some in English about the plans (Dutch/English)

50 jaren heb ik rond de wereld gezworven.

Natuurlijk was ik tussen de diverse reizen terug in het land van oorsprong maar die tussentijd was ik altijd bezig met het volgende project; de volgende reis. 50 jaren heb ik de vrijheid geproefd van een eigen eigen, in een eigen staat met universele regels die overal in het universum gelden; …. ook al was het een leven gebaseerd op eigen dromen; de jongensdroom. Tegenwoordig geeft men seminars over het volgen van je hart, het volgen van je droom. Dat dit iets heel natuurlijks is en leeft in iedere mens is vergeten. Het is een levensles geworden die we opnieuw moeten leren.

6) Een van de stille ankerplekken.En nu ben ik al 5 jaren terug. Naast de heel leuke dingen, die vaak te maken hebben met onverwachte ontmoetingen en verwondering wordt ik steeds meer binnen getrokken in de nonsense wereld van de reality show wat het leven heet; een grote nonsense reality show waar gediscuseerd wordt over noem maar op alle nonsense die woorden voort kunnen brengen.

Regeringen en instanties die niet meer regeren doch zich bemoeien met als het even kan elk individueel leven.

Ik ben niet meer bezig met weggaan. Ik ben onderweg.

In deze wereld maar niet van deze wereld.

Ik ben een vreemdeling op de aarde, verberg Uw bedoeling voor mij niet. Psalm 119 : 19

mistVoorbij iedere kaap ligt er weer een nieuwe wereld te wachten om verkend te worden. Alles is mogelijk, als je voorbij de kaap durft te gaan.

 

 

 

In my last blog I promised an English version. Here it is. Its about the Route du Rhum. And its about time. Is there time enough / Do I run out of time ? This coming months I still focus and several sponsor proposals have not been answered yet.

Its summertime, you know.

Longing for the ocean.

If you want to be the overall winner, a no-limit trimaran has to be built. Cost between € 8 – and 20 million. But there are various classes and each class has its winner. The Rhum (open) class have boats between12 and 18 meters. These are usually types that do not fit into a class.

A SchilhandtekThe Rhum record is 17 days.

In 2014 the oldest participant was Sir Robin Knox Johnston.

He was 75 years old and famous for being the first man who ever sailed non-stop around the world in1968. He had a very respectable boat (Rhum class), and took 21 days to finish. But attracted great attention due to its age.

Henk came close the world record of 109 days. He needed 119 days. He gained worldwide fame with his journeys, not only in tropical waters but also in the icy waters of the Arctic sea.

Henk is now 67. In 2018 there is a new Route du Rhum. Then he is almost 70. In 2018, Henk wants to participate with a spectacular catamaran. No overall winner, he aims for 15 days … but an absolute class winner.


Posted in Route du Rhum, Sense and Logic, Writings by with comments disabled.