…. uit Lot Onbekend ( English translation later}

Heel de nacht had hij Sirius aan zijn linkerkant gehouden, terwijl Orion hoog langs de hemel trok. Hij keek naar de lucht. Wolken gaven aanwijzingen door hun vorm, kleur en plaats aan de hemel. Bruine wolken voorspellen een harde wind; hoge wolken geen wind, maar veel regen. Hun bewegingen onthulden de kracht en de richting van de wind en de stabiliteit van de bovenlucht. De verschillende patronen wolken die zich vormen boven bossen, bergen of de woestijn laten het landschap zien ver voor die te zien is. Licht  kan worden gelezen. De kleuren van de regenboog, de sterren, de manier waarop ze fonkelen en dimmen kunnen tekenen zijn van een naderende storm. Een rode lucht bij zonsopgang geven vochtigheid in de lucht weer en is een van opkomend slecht weer. Maar laat die rode lucht zich in de avond zien dan blijft het vaak mooi weer. Een halo rond de maan wijst op naderende regen, want het wordt veroorzaakt doordat licht door ijskristallen in de wolken schijnt, beladen met vocht.

Het aantal sterren in de halo anticipeert op de intensiteit van de storm; als er minder dan tien zijn, verwacht dan harde wind en hevige regen. Wanneer er een dubbel stralenkrans rond de maan ligt zal de storm snel naderen. Ondertussen dacht hij over het leven, waarin hij mensen die hij tegen kwam, maar één keer tegen kwam en daarna nooit meer.


Posted in Uncategorized by with comments disabled.