ZEN .. en zen is meer dan … (in Dutch only)

Man schrijft al 40 jaar brieven naar Hotel Spaanders in Volendam.                                                            Dit is briljant … dit is het ultieme antwoord op het leven.

https://www.parool.nl/amsterdam/veertig-jaar-schreef-hij-vanuit-japan-naar-volendam-maar-waarom~a4615034/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=0091f2dce4087e7f348e1e967a95f690a787f081

Ik probeer de antwoorden van Mr Kaor naast elkaar te zetten.

Waarom Nederland … dat klinkt als Nezumi … wat muis betekent … zijn geboortejaar is het jaar van de muis. Waarom Volendam … zijn verjaardag is de 22ste … en de V is de 22ste letter van het alphabet.  Nederland staat bekent om haar aardbeien en … hij heeft aandbeien verbouwt.

Zijn naam is Kaoru … maar hij schrijft Kaor … omdat de u het jaar van de aap is en hij van het jaar van de muis is.

Waarom schrijft u brieven … geen reden                                                                                                      Waarom is de tekst altijd hetzelfde … geen reden                                                                                        Wanneer besluit u om een brief te schrijven … geen reden                                                                        Waarom stuurt u soms een shapootje mee … geen reden                                                                                    Waarom stopte u met schrijven naar de krant … geen reden

DIT IS HET ULTIEME ANTWOORD … geen reden.                                                                                       Dit is de lege spiegel van Janwillem van de Wetering.                                                                                       Dit is het leven zonder waarom …. dat eeuwige waarom !!                                                                                 Dit is de reden dat ik weer 2 boeken heb besteld …

Alleen voor de stille geest gaat de hemel open. Wie de zwijgzaamheid verdragen kan, voelt zich nooit alleen…

Ik ben 6 maanden in Japan geweest. … en het eerste boek wat ik dit jaar weer ga lezen is: The Thousand Autumns of Jacob de Zoet, first published in 2010, is the fifth novel by British author David Mitchell. It is a historical novel set during the Dutch trading concession with Japan in the late 18th century, during the period of Japanese history known as Sakoku  … door dit historiche boek ben ik Japan beter gaan begrijpen.


Posted in Uncategorized by with comments disabled.