Passing Through … een fotoboek

PASSING THROUGH …

a vision of Northern Paradise.

Een reis naar het onbekende, ook al was het ook een reis terug in de tijd, bijna 8 jaar geleden. Het enige wat ik had gedaan naast de vliegreis was het boeken van de diverse ferries. De rest liet ik over aan het lot, de zon kon schijnen maar het kon ook regenen.

Ik voer door onbekende landschappen. Zelfs de zon scheen hier anders.

 Aan de rand van een eindeloze diepe fjord keek ik uit over de zinderende leegte die zich van mij niets aantrok. De ervaring was rauw en fascinerend op zijn eigen manier.

En als ik over deze reis vertel vraagt men mij vaak over mensen. De mens moet praten. Maar de echte reden dat ik deze keer naar de panhandle ging, was om de wereld aan me voorbij te laten gaan en geen beschrijving is de juiste. Er is geen schrijver, zelfs de besten niet, die woorden genoeg hebben voor de diepste emoties en vaak, als die er zijn, dan is het menselijke aspect het belangrijkste … emotie, gevoel, meningen en oordelen … nooit het landschap.

Verre pieken achter de lager gelegen bergen van de kust. Steile met sparren begroeide hellingen. Rondom was de wildernis, een niemandsland van bergen of van verweerde eilanden, en in het westen de wijde, onbegrensde, Stille Oceaan. Ergens moet een klein vergeten hutje staan, door een houthakker of visser gebouwd; een hut, een beschut strand, de een bron of een beek vers, koud water. Ik kwam hier naar toe, om een terugzien maar ook als een dromer; ik heb het visioen van een Noordelijk Paradijs gezien en ben het weer op gaan zoeken.

Ik bracht mijn tijd door in het niets, niet omdat ik midden in een spiritueel ontwaken ben, maar omdat er opnieuw niets anders te doen is. Buiten de normale invloeden van het toerisme dwaalt je geest af naar een staat van pure rust …

50 pag incl 7 pag tekst, 40 tal full colour foto’s over mijn reis naar Alaska SE in 2018.

Kosten incl post € 22,50

Te bestellen via oceanclubinfo@gmail.com