Dit is de wereld, gedicht van Eugene Brands ( poem Dutch only)

Dit is de wereld. Ik loop op de wereld. Ik leef op de wereld. Ik zie de verre horizon. Wereld lijkt vlak. Ik weet wereld is eindlijk. Wereld is rond. Ik begrijp onder me wereld. Ik ontroer: boven me… Stil.

Luister; de zee ruist. Dat is alles. Ja, ik hoor ruisen, ruisen… ruisen..heel ver, heel zacht. Ruisen… ruisen… Ontroerende zee… Stil; niet zingen. Blijf loglsch, blijf werklijk. Zee is niet ontroerd. Zee ruist, meer niet. Jij bent ontroerd. JIJ…

Een kleine donkere stip. Arme dromer, arme dichter, arm mens… Je doolt. Je dwaalt. De zee ? Vaal-grauwig. Het strand ? Stil-verlaten. De lucht ? Ondoordringbaar.  En jij ? Een kleine stip. Verdoold, verdwaald. Verloren… in het niets. In Eeuwigheid. In Oneindlgheld.

Eugene Brands uit Sterrenbeelden in het zand, Gedlchten 1938-1946