Skull Rock … (Dutch/English)

Het is 2000 mijl van Ile St Paul naar Albany (Australie). Albany is zeer prettig. De weidsheid van de baai en het stadje dichtbij. Maar verderop in Bass Strait ligt Skull Rock … de naam alleen al en ik wil het zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms passeer ik eilanden die me om welke reden dan ook verrassen. In Bass Strait ligt tussen het vasteland van AustraliĆ« en TasmaniĆ« een aantal eilanden. Flinder Island is bewoond, maar de meeste zijn niets meer dan grote stenen met ronde vormen. Een soort monolieten, maar dan in zee. Skull Rock lijkt op een schedel en Aboriginals woonden hier in “Dream Time”, het pad van hun voorouders, in de hoofdholte. Aan de achterkant, de oostkant, kun je de hersenen zien. Skull Rock is niet meer dan een grote gladde rots.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ligt tussen de andere eilanden van de Anser groep op 39. 09,3 ZB en146.17,6 OL. Ik zeil er langzaam voorbij. Kijk nog eens achterom en laat zo de Great Australian Bight achter me.

Ik rond South East Point en anker in de prachtige Refuge Cove.

It’s 2000 miles from Ile St Paul to Albany (Australia). Albany is very pleasant. The expanse of the bay and the town nearby. But further down Bass Strait is Skull Rock … and I want to see it.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sometimes I pass islands that surprise me for whatever reason. In Bass Strait lies, between the mainland of Australia and Tasmania a number of islands. Flinder Island is inhabited, but most are nothing more than large stones with round shapes. A kind of monoliths, but in the sea. Skull Rock resembles a skull, and Aboriginals used to live here in “Dream Time”, the path of their ancestors, in the main cavity. On the back, the east side, you can see the brain. Skull Rock is no more than a large smooth rock.

It lies between the other islands of the Anser group at 39.09.3 S and 146.17.6 E. I slowly sail past it. Take a look back and leave the Great Australian Bight behind me.

I round South East Point and anchor in beautiful Refuge Cove.


Posted in Uncategorized by with comments disabled.