Continuing the islands journey (Dutch/English)

Na de onderbreking om maar niet meer naar het nieuws te luisteren ga ik nu door met de reis langs de Aleoeten en vervolge ns. Met Frans Mouws schreef ik daar een boek over, #OverEilanden en andere streken. Omdat de Alk Heijnen als uitgever is gestopt heb ik de laatste 100 exemplaren van dit boek op kunnen kopen. Die liggen nu in m’n bergplaats. Voor geinterreseerden zie SHOP op deze site. Dat boek bied ik nu samen aan met een fotoalbum.

 

Ik schreef dat ik Adak had verlaten en Atka mijn volgende bestemming was maar het weer veranderde en ik zeilde door naar Unalaska. Ik vaar tussen de Andreanof Eilanden door. Het is prachtig. Het groene mos tekent zich af tussen de witte mistslierten en de harde, zwarte bergen waar sneeuw op de hellingen blijft liggen. Het is zo mooi en ook zo stil. Ik hoor alleen het ruisen van mijn scheepje door het water. Af en toe kreunt het zeil. Zilveren vissen springen uit het water. Tussen de hoge mist komt de zon af en toe door.

 

 

Er staan rare golven of een dooreenlopende deining uit het niets. Dat komt of door stroom of door onderzeese vulkanische activiteiten. Ook heb ik de stroom tegen. Van Atka zie ik niks meer dan een waas.  Nog 300 mijl naar Dutch Harbor. Morgenvroeg zou er een goede zuidwestelijke wind komen. Daar moet ik gebruik van maken.

 

 

 

After the interruption to stop listening to the news, I now continue the journey along the Aleutian Islands and beyond. I left Adak for Atka as my next destination but the weather changed and I sailed on to Unalaska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sailing between the Andreanof Islands. It’s beautiful. The green moss stands out between the white fog and the hard, black mountains where snow remains on the slopes. It is so beautiful and so quiet. I only hear the rustling of my boat through the water. Every now and then the sail groans. Silver fish jump out of the water. The sun comes in from time to time between the high fog.

There are strange waves or a continuous swell from nowhere. That is either due to currents or submarine vulcanic  rumblings. I see not much more than a blur of Atka. Another 300 miles to Dutch Harbor. Tomorrow morning there would be a good southwest wind. I have to make use of that.    

        
Posted in Uncategorized by with comments disabled.