Over de evenaar terug op het noordelijk halfrond en dan denk je zo thuis te zijn (Dutch/English) …. Pip Hare (Medallia) wrote in her blog …. the ocean is an amazing place, and if you wait everything is ok !

Over de evenaar terug op het noordelijk halfrond en dan denk je zo thuis te zijn …. met de Zeeman (1993) ben ik 40 dagen vermist geweest … geen generator, geen electriciteit, geen piloot, geen communicatie … bootje met de hand sturen.   https://www.kijk.nl/programmas/5-uur-show/zyjZ13c9Kxe/seizoen/149439016258/afleveringen/video/empty_episode-5-uur-show-s1-e111-2021-01-19/8gj42g8mAOM

Op de C1000 (1996) bleek dat ik er een roer had afgevaren, waarschijnlijk tegen een ijsblok. Dan kom je in de doldrums ….wind weg. Te weinig voortgang. Dit zijn akelige dagen. Prachtig vakantiefolderweer. Het doldrum gebied had een doorsnede van zeshonderd mijl. Vier dagen heb ik er te lang over gedaan. Te ver naar de Braziliaanse kust gedrongen. Bon courage, stond er onder de weerberichten van Pierre. De noordoostpassaat hield maar twee dagen stand. De westenwind leek vroeg te komen, maar werd een windstilte. Ik heb zoveel verloren in de laatste weken. Ik wist dat er geen tijd meer was om het in te halen. Ik wil rechtstreeks naar Brest. De reis afmaken.

To:C1000/pc8290  From: Scheveningen Radio/PCH  Date: 16-04-96 16:37

Lieve Henk,

De eerste maanden dacht ik: die makker heeft me nog niet nodig, die redt het wel. En dat denk ik nog. Maar nu je in de laatste fase zit, de fase waarin het er voor jou op aankomt. Ben ik er om je te steunen. Mijn gedachten aan je zullen de wind in je zeilen zijn, mijn gebed voor je de windstilte die je nodig hebt om te rusten en mijn vertrouwen in God die bij je is. Je koerst op het centrum van het universum af, een persoonlijke overwinning op jezelf. Wat een ander mens zul je dan zijn. Wees als de Indianen: op alles voorbereid. Een ware omhelzing van Peter en Viola Holt

Across the equator back in the northern hemisphere and then you think you are almost home…. with the Zeeman (1993) I went missing for 40 days … no generator, no electricity, no pilot, no communication… steering the boat by hand for 40 days. On the C1000 (1996) it turned out that I had only one rudder left, probably hit an ice block. Then you end up in the doldrums… .no wind, not enough progress. These are bad days. Beautiful holiday brochure weather. The doldrum area was six hundred miles wide. It took me too long. Pushed too far to the Brazilian coast. Bon courage, wrote Pierre’s under the weather reports. The northeast trade wind only lasted two days. The westerly wind seemed to come early, but became a calm. I’ve lost so much in the last few weeks. I knew there was no time to make it up. I want to go straight to Brestto finish the journey.

Back to 2021 Vendee Globe:  Pip Hare (Medallia) wrote in her blog …. the ocean is an amazing place, and if you wait everything is ok !    …

Onboard video – Pip HARE | MEDALLIA –  https://www.vendeeglobe.org/en/web-tv

Or https://www.facebook.com/125277300889313/videos/2690481127930961

Posted in Uncategorized by with comments disabled.