Voor het eerst lees ik weer een boek woord voor woord, letter voor letter. (Dutch/English) .. about a pilgrimage at anchor …

5 dagen van de week lig ik in vrijwillige quarantaine ten anker, dan volgt een dag dat ik me bloot stel aan de maatschappij en daarna snel weer terug.

Sinds lange tijd lees ik weer een boek woord voor woord, letter voor letter.

Nu weten jullie dat ik een zwak heb voor Galicië. Dat heeft alles te maken met Kaap Finisterre. Als ik Galicië zeg dan zijn er ook mensen die denken aan Santiago de la Compostela. Daar ben ik nooit geweest, het ligt niet aan zee en is het einde van een pelgrimstocht die velen ondernemen, tegenwoordig maar ook vroeger, zelfs heel vroeger, die pelgrimstocht is er altijd al geweest … de Kelten noemden het de tocht naar de zon .. Een kleinere groep loopt ook de laatste 50 km naar de zee … naar Finisterre.

Het boek wat ik lees is Ver Onderweg van Jeroen Gooskens … verhaal van een voettocht naar Santiago de Compostela ..

Since a long time I read again a book word by word, letter by letter.
Now you know that I have a soft spot for Galicia. That has everything to do with Cape Finisterre. When I say Galicia there are also people who think of Santiago de la Compostela. I have never been there, it is not a port but it is the end of a pilgrimage that many undertake, nowadays but also in the past, even in early ages, this pilgrimage has always been … the Celts called it the journey to the sun ..

A smaller group also walks the last 50 km to the sea… to Finisterre.

The book I am reading is Ver Onderweg by Jeroen Gooskens… a pilgrimage to Santiago de Compostela .. (I do not think this book was translated )

Posted in Uncategorized by with comments disabled.