Ik proef de schepping .. wat nooit voorbijgaat is het eindeloze heelal. (Dutch/English) I taste creation …I cannot make the world more beautiful than it is.

 

Uit; VER ONDERWEG.

Ik proef de schepping en ik zie dat alles voorbijgaat; wat nooit voorbijgaat is het eindeloze heelal. Juist dat besef geeft me rust. Geen hemelbestormer ben ik, maar een aardbewoner; tot revolutionair voel ik me niet geroepen, ik bewonder juist de loop der dingen. Mooier dan deze momentopname kan ik de wereld niet maken.

 

 

 

Maar één ding is zeker. Ook als ik al lang en breed onder de zoden lig en mijn aantekeningen zijn vergaan, ook dan zullen weer nieuwe generaties hetzelfde pad gaan. Met dezelfde verwondering zullen zij ervaren dat op dit pad overmorgen gelijk is aan eergisteren, omdat er hier nooit iets verandert.

 

 

 

I taste creation and I see that everything passes; what never ends is the endless universe. It is precisely that realization that gives me peace of mind. I am not a star-gazer, but an earthling, I am not a revolutionary, I admire the course of things. I cannot make the world more beautiful than it is.

 

 

 

 

But one thing is certain. Even after I am buried for a long time and my notes have disappeared, new generations will also follow the same path. With the same amazement they will experience that on this path the day after tomorrow is the same as the day before, because nothing will ever change.

 


Posted in Uncategorized by with comments disabled.