Junge, komm bald wieder, bald wieder nach Haus … terug in de wereld van de getemde mens. Is er echt zoveel veranderd ? (Dutch/English) …  In 1964 I went to sea … since then .. always on the go ….

Ik ga even terug naar 2004 … terug van weggeweest.

Op de radio hoor ik van de moord op Theo van Gogh; gepraat, de Amerikaanse presidentverkiezingen; gepraat, een aanval van rebellen; terorisme, verkeerschaos, het broeikaseffect, integratie, autochtoon, allochtoon, gepraat, gepraat. Je kunt beter door een ijsbeer worden opgegeten dan dood gestoken in Amsterdam en naar die wereld ga ik terug. Het is even stil in mij.

 

Egersund wordt de laatste haven in Noorwegen. Hier vandaan steek ik over naar Nederland. Het is hier goed wachten. Prettig stadje met Noorse vriendelijkheid. Ik kan gebruikmaken van de faciliteiten van de Egersund Zeilvereniging. Men respecteert mijn privacy en intussen draait de wind. De 1ste december, 360 mijl naar IJmuiden. Op 4 december tegen de middag loop ik IJmuiden binnen. Ik ben terug in de wereld van de getemde mens.

Is er echt zoveel veranderd ?

In 1964 ging ik naar zee. Altijd onderweg ….

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6Ag3QNdomuQ

 

 

 

 

 

For a moment I go back in my memories to 2004. After wintering in Siberia I was on my way back to the Netherlands. Egersund was the last port in Norway. From here I cross the Northsea, to the Netherlands. Nice town with Norwegian friendliness. I can use the facilities of the Egersund Sailing Club. They respect my privacy and meanwhile the wind is turning. December 1st I leave, 360 miles to IJmuiden. Entering IJmuiden around noon on December 4th.

 


In 1964 I went to sea … s
ince then .. always on the go ….

 

 

 


Posted in Uncategorized by with comments disabled.