De reis van de zon en de maan is voorspelbaar, maar die van ons is onze eigen weg. Het is het midden tussen het licht van de zon en de duisternis van de nacht. (Dutch/English) and in the west the setting sun is sinking into the cosmic sea … I breath the wind.

Vroeger had je 4 keer per dag nieuws op de radio. Toen kwam de tijd dat dit elk uur werd herhaalt, wat nog steeds zo is maar via de andere media kanalen kun je er niet meer aan ontsnappen en zo dringt de wereld zich aan mij op …

De Solitario moet dit jaar een keer uit het water; nieuwe laag antifouling, zinkstukken nakijken en algemene controle. Omdat ik dit jaar “nergens” heen ga laat ik het aan de werf over wanneer ze me kunnen gebruiken. Door het koude voorjaarsweer zijn er veel boten op de wal blijven staan maar de tweede week van Juni ben ik aan de beurt.

 

De reis van de zon en de maan is voorspelbaar, maar die van ons is onze eigen weg. Het is het midden tussen het licht van de zon en de duisternis van de nacht.

De olielamp gloeit zachtjes, als een ster zowel veraf als dichtbij. Het geeft elk ding zijn werkelijke waarde. En het is veel meer dan het wonder van mijn vrijheid, het is iets anders; iets dat ik meerdere keren diep van binnen heb gevoeld … en in het westen zakt de ondergaande zon …

 

Ik adem de wind. Langzaam stijgt de barometer.

 

The journey of the sun and moon is predictable, but yours is your own way. It is the middle ground between the light of the sun and the darkness of night.

The boat has to go on the dry this year. A new layer of anti-fouling, checking the anodes and general maintenance. Since I’m not going anywhere this year, I leave it to the yard when its the best time. Due to the cold spring weather, many boats remained on the shore, but my turn is the second week of June.

 

 

The oil lamp glows softly, like a star both far away and near. It gives every thing its true value. And it is much more than the miracle of my freedom, it is something else; something that I have felt several times deep inside … and in the west the setting sun is sinking into the cosmic sea …

I breath the wind.

The barometer rises slowly.


Posted in Uncategorized by with comments disabled.