… als ik m’n ogen toe doe, dan ben ik in Honolulu.’ (Jules Deelder ) … (Dutch/English) … two days after the full moon, the weather changed. .. after a fresh start, summer has now begun.

 

 

Twee dagen na volle maan veranderde het weer. Na een fris begin is nu de zomer begonnen. Het was even wennen aan +20 graden en in het afgelopen weekend was het een komen en gaan van boten; het watersport seizoen is begonnen.

 

 

 

Aan de oost- en de noordkant van het Oog en de Hanzeplaat liggen ongeveer twintig meter uit de wal bassalt blokken. Daar overheen is grond gestort en deze kunstmatige riffen zijn nu begroeid. Daarachter ligt een soort binnenwater; een lagune en daar kun (mag) je met een kano doorheen. Ik lag hier eens ten anker met een goede kennis die de wereld ooit over was gezworven met haar zeilboot. Ze zag die lagune en zei; ik heb net het gevoel alsof ik op de San Blas eilanden in Panama lig. Zo groen, zo mooi. Ik moest denken aan wat Jules Deelder ooit schreef: ‘Ach als ik m’n ogen toe doe, dan ben ik in Honolulu.’

 

 

 

Two days after the full moon, the weather changed. After a fresh start, summer has now begun. It took some time getting used to +20 degrees and in the past weekend it all kind of boats past by my anchorage; the boating season has started.

 

 

 

 

On the east and north sides of the Oog and the Hanzeplaat, about twenty meters from the shore basalt blocks were placed. Soil has been poured over it and these artificial reefs are now overgrown. Behind it lies a kind of backwater; a lagoon and you can (may) go through it with a canoe. I once anchored here with a good friend who had once roamed the world in her sailboat. She saw that lagoon and said; I just feel like I’m on the San Blas Islands in Panama. So green, so beautiful. It reminded me of what a Dutch writer, Jules Deelder, once wrote: “Ah if I close my eyes, I’ll be in Honolulu.”


Posted in Uncategorized by with comments disabled.