Het lijkt op een soort van melancholie … who puts flowers on a flowers grave .. nu lig ik hier en de tijd vliegt voorbij. (Dutch/English) .. There used to be only one journey and that was; around the world .. That kind of sailing is over. I’m lying at anchor and the days are flying by.

Het is al weer 3 jaar geleden dat ik m’n laatste lange reis maakte. Dat was naar Alaska SE en Canada BC. Ik ging niet met m’n eigen boot. Van de 35 dagen heb ik 12 dagen doorgebracht op de Alaska State Ferries als dekpassagier, 5 dagen bij vrienden in Sitka, 7 dagen bij vrienden op Porcher Island, 3 dagen in Bellingham, 3 dagen in een hotel en 5 dagen wild kamperen, may it snow or rain, in een park of onder een picknick tafel … en eigenlijk zijn die dagen op de ferry ook een soort van kamperen, gewoon aan dek op een strandstoel of liggend op een matje in de bivakzak.

 

Vorig jaar hield dat virus-gebeuren mij tegen om naar Noorwegen te varen, dit jaar het zelfde. Ach, hier is het ook prachtig. Vroeger bestond er maar één reis en dat was; de wereld rond … een watersporter ben ik nooit geweest … dagje hier, dagje daar was niks voor me. Ik herinner me de eerste reis in 1973 met de Maimiti naar Engeland, ook toen bestond er maar één bestemming; de overkant !

 

 

Dat soort reizen is voorbij. Ik lig nu hier en de dagen vliegen voorbij.

Het lijkt op een soort van melancholie … who puts flowers on a flowers grave … https://www.youtube.com/watch?v=YFlbkNvatPU 

Noorwegen trekt nog steeds, maar dan moet je wel gaan ouwe, zei Stefan tegen me, je wordt ouder, papa ! Je gaat of je gaat niet. Nu lig ik hier en de tijd vliegt voorbij. En ik luister naar het Requiem van Karl Jenkins  https://www.youtube.com/watch?v=WFdSIOWJSV4

 

 

 

It’s been 3 years since I made my last long trip. To Alaska SE and Canada BC. I didn’t go with my own boat. From the 35 days I spent 12 days on the Alaska State Ferries as deck passenger, 5 days with friends in Sitka, 7 days with friends on Porcher Island, 3 days in Bellingham, 3 days in a hotel and 5 days of wild camping, may it snow or rain, in a park or under a picnic table …. and actually those days on the ferry are also a kind of camping, just on deck on a beach chair or lying on a mat in the bivouac bag.

Last year the virus stuff prevented me from sailing to Norway, this year the same. There used to be only one journey and that was; around the world … I’ve never been a water-sporter … a day here, a day there was not for me. I remember the first trip with the Maimiti to England in 1973, even then there was only one destination; the other side !

 

That kind of sailing is over. I’m lying at anchor and the days are flying by.
It looks like some kind of melancholy… who puts flowers on a flowers grave  ..https://www.youtube.com/watch?v=YFlbkNvatPU

Norway is still on my mind, but then you have to go, old man, Stefan, my son, said to me, you’re getting older, daddy ! …. go or don’t go.

At anchor and listening to Requiem by Karl Jenkins  https://www.youtube.com/watch?v=WFdSIOWJSV4

 


Posted in Uncategorized by with comments disabled.