Maar duurt de reis lang dan denk je toch weer aan “thuis”. Dat kunnen mensen zijn, een stem of een haven … (Dutch/English) .. The Siberian trapper Dersu Uzala said; Me no got house; me all time live moving; light fire, make tent, sleep; all time go hunt, how have house?”

 

Voorbereidingen bestaan ook aan denken aan de eenzaamheid. De eerste dagen denk je nog aan de wal, daarna wil je niet weer terug. Nu heb ik hetzelfde. Van de 150 dagen zomer heb ik 30 dagen in een haven gelegen en de rest ten anker. De eerste dagen denk je dan; ik moet dit of dat nog aan de wal maar na een week wil je de wal niet meer op ….

De Siberische pelsjager Dersu Uzala zei; Me no got house; me all time live moving; light fire, make tent, sleep; all time go hunt, how have house?’

Maar duurt de reis lang dan denk je toch weer aan “thuis”. Dat kunnen mensen zijn, een stem of een haven …

 

Preparations also consist of thinking about loneliness. The first days you still think about the shore, after a while you don’t want to go back. Now I have the same. 150 days of summer and I spent 30 days in a harbor, the rest at anchor. The first days you think; I still have to do this or that ashore, but after a week you don’t want to go ashore anymore….

The Siberian trapper Dersu Uzala said; Me no got house; me all time live moving; light fire, make tent, sleep; all time go hunt, how have house?”

But if the journey is long, then you think of “home” again. That can be people, a voice or a port …


Posted in Uncategorized by with comments disabled.